Skip to content
Camerons-23

De “Camerons” rookoven is eigenlijk een roestvrijstalen braadslede. Door rookmot (houtsnippers) in de rookoven te strooien en deze af te sluiten met de schuifdeksel ontstaat er een gebrek aan zuurstof in de rookoven. Het mot gaat smeulen en er ontstaat rookontwikkeling. Deze rook zorgt voor conservering en een subtiele specifieke smaak. De keuze van de houtsoort is hierbij van belang. Voorbeelden van veel gebruikte houtsoorten zijn eik, pecan, esdoorn, hickory, kers, mesquite en appel. WAARSCHUWING! Gooi gebruikte rookmot niet direct weg in de vuilnisbak. Nagloeiend mot kan brand veroorzaken! Spoel overgebleven mot en as liever door de gootsteen.

La-Cucina-Logo-black
Xenonstraat 6
1362 GD Almere, Nederland
Tel: 31 (0)36 5395930
info@lacucina.nl

Trade Mart Utrecht
Beatrixgebouw
Stand C-329

Trade Mart Brussel
Atomiumsquare 1
Dakar 101